Personeel en organisatie

In heel Nederland zijn bij de gemeentelijke brandweerorpsen circa 27.000 mensen actief. Bijna 5.000 zijn in beroepsdienst en vooral te vinden in de grote steden. De laatste jaren stromen steeds meer vrouwen en leden van minderheidsgroepen in. De Brandweer vormt daardoor een betere afspiegeling van de maatschappij die zij dient.

De landelijke vacaturebank geeft een overzicht van vacatures door heel Nederland. Ook wijzelf hebben onze eigen vacaturepagina. De jeugdbrandweer is de 'kweekvijver' voor de 'volwassen' brandweer. Kijk voor de mogelijkheden van uw zoon of dochter eens bij de jeugdbrandweer.

Opleidingen
De opleidingen bij de Brandweer zijn relatief zwaar. Er worden hoge fysieke eisen gesteld. In principe is het voor iedereen mogelijk om alle rangen bij de Brandweer te bereiken. Voor de officiersfuncties zijn hogere beroepsopleidingen noodzakelijk.

Arbeidsomstandigheden
Naast de zorg voor werving en opleiding, besteden wij grote aandacht aan de veiligheid. Deze worden door Arbo-wetgeving bewaakt. De Arbo-wet is ook de basis voor de bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV). Deze wordt voor de relatief grotere bedrijven voorgeschreven.


Deze knop opent een scherm met een printvriendelijke pagina.